‘Groen getikt’

Een Sharmante ‘tik’ heb ik zeker! Duurzaam bouwen en ontwikkelen, de transitie naar schone, eindeloze energiebronnen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO/CSR) zijn de kernthema’s waarover ik dagelijks schrijf. Met plezier, maar vooral met passie. Voor bedrijven, instellingen en non-profit organisaties. Zonder de prediker uit te hangen, maar down to Earth, vanuit de Triple P-gedachte (Planet, People, Profit), met focus op nieuwe kansen die nu ontstaan.

Ervaring genoeg, want ik zit al ‘eeuwen’ (vanaf 1982) in het communicatievak. Bedrijfs- en arbeidsmarktcommunicatie voor tal van bedrijven en organisaties hebben de basis gelegd voor verdere verdieping en specialisatie op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en duurzaam ondernemen. Uitdagende onderwerpen die blijven boeien en mij verbinden met een breed vertakt netwerk van duurzame professionals die werkzaam zijn in allerlei disciplines.

Tweede ‘tik’ is mijn passie voor groen en hedendaagse moderne kunst. In tien jaar tijd is daaruit beeldentuin Land & Beeld aan de Linge in Asperen (www.landenbeeld.nl) ontstaan, Daar geef ik praktische 1-3-daagse duurzaamheidscursussen onder de noemer ‘Fossiel voorbij’ om meer bewustwording voor de onvermijdelijke energietransitie te creëren. Hands on, domweg aan den lijve ervaren wat het is om het een of meer dagen zonder gas en elektriciteit te stellen. Én om duurzame oplossingen in de praktijk toe te passen.

Niet eindeloos stilstaan bij de vraag wanneer die transitie plaatsvindt, maar discussiëren over nieuwe kansen en oplossingen vormen de insteek voor 1-3 dagen duurzaam plezier. De combinatie van duurzaam aangelegde parktuin, geëxposeerde werken van bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland en ‘awareness’cursussen in het mooie Lingelandschap vormt inmiddels een van de grote trekpleisters in het Rivierengebied.

Bel of mail me voor meer informatie als mijn ‘tics’ (ditmaal met Engelse c, want ‘tikken’ bekt niet lekker) je aanspreken.

Helen Stenfert Kroese
Oudezuiderlingedijk 12
4147 BP Asperen
O345 611666/06 30525614
helensk@xs4all.nl
www.landenbeeld.nl